Google+ Followers

2016年10月5日 星期三

[飲食] 原味才是最好吃~

來自韓國的Kiss the Tiramisu終於來到香港,而且已經有兩間分店,一間在屯門,一間在沙田。

因為地點較遠,所以遲遲未來吃,今天剛巧經過沙田辦事,便順道來試試。



小小的店子簡潔清晰,牆身有啡色的塗鴉噴漆,感覺有點型格,直接點餐後,店員便會轉新在後邊即場製作雪糕,整個過程都可目睹,衛生又乾淨。


餐牌上只有三款雪糕味道可揀,原味在韓國是最出名的,所以必點,另外我還試了士多啤梨味。




原味Tiramisu軟雪糕 $43
金色邊嘅高腳雪糕杯,賣相好高貴,拎住杯腳就唔會令雪糕咁快溶化。店員表示,吃完上面的雪糕後,底部的配料攪勻來吃最好吃。
Tiramisu 味突出,再加上少少芝士味,食落唔會好溜。雪糕軟軟,中間餅碎頗有口感,因為雪糕跟返韓國style,所以味道較甜,估唔到整體出嚟既效果咁好。




士多啤梨Tiramisu軟雪糕 $46
軟雪糕內勁多士多啤梨醬,及士多啤梨果肉,軟雪糕好幼滑,不過口感就冇原味咁豐富。


還是原味最好吃,而且最便宜,食完後,可以將雪糕杯俾返職員,支持環保。店員說,遲些會再推出新口味,為香港限定款式,真期待下次再來。

Kiss The Tiramisu
沙田沙田車站圍1號Citylink R樓15號舖

Email: joeylo0914@yahoo.com.hk
FB: https://www.facebook.com/joeylofoodie/
IG: https://www.instagram.com/joeylofoodie/
Blogspot: http://joeylofoodie.blogspot.hk/
Ublog: http://blog.ulifestyle.com.hk/blogger/joey0914/
BE: http://www.beautyexchange.com.hk/blog/joey0914
Qooza: http://beauty.qooza.hk/u/joey0914
She: http://blog.she.com/joey0914/
Ztyle: http://www.theztyle.com/?81190